Öppna kalendern
Skapa en bokning från salongens kalender

Du kan skapa en bokning eller en pausperiod från salongskalendern. Du hittar skriftliga instruktioner samt videoinstruktion här.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Bokningsinstruktioner:

1. Välj den tid du vill lägga till bokningen - klicka på "Lägg till bokning".

2. Välj önskad tjänst. Du kan också skriva tjänstens namn i sökfältet för att hitta tjänsten snabbare. Om du vill kan du lägga till mer än en tjänst, genom att aktivera "Flera tjänster" (PRO-funktion). Läs mer här.

3. Sedan kan du lägga till tilläggstjänster till bokningen (om du har skapat några)

4. Därefter fyller du i kundens uppgifter för bokningen.

Det finns några alternativ:

1. Sök efter en kund i sökfältet med hjälp av namn, telefonnummer eller e-post.

2. Lägg till en ny kund i registret om kunden ännu inte har lagts till.

3. Eller gör en expressbokning så att kunden inte läggs till i registret.

• Detta är praktiskt om kunden kommer in genom dörren direkt för att fråga efter tider. Med expressbokning krävs endast kundens namn och ett eventuellt meddelande till den anställde.

5. När du har valt kunden ser du den tillagda kund- och tjänsteinformationen samt de tillagda tilläggstjänsterna.

• Om du vill kan du lägga till taggar till kunden genom att söka efter en existerande, eller genom att skapa en ny. Taggar gör det enkelt att söka efter kunder under en viss tagg, och du kan ladda ner en fil över kunder som faller under den specifika taggen i "Kunder"-fliken.

• Du kan även skriva anteckningar eller ett meddelande till den anställde om bokningen eller kunden.

6. I det sista steget innan du sparar har du möjlighet att skicka en bokningsbekräftelse och påminnelser till kunden genom att aktivera önskade knappar. Du kan välja att skicka bekräftelser och påminnelser via e-post och/eller sms.

• Kom ihåg att spara din bokning!

Observera att sms-meddelanden är för PRO-användare.