Skapa en salong
Bjud in användare till din salong och tilldela roller

Hur bjuder du in användare till din salong och hur vet du vilken roll du borde tilldela dem?

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad denna vecka

I denna artikel hittar du information om:

Bjud in användare

• När du skapar en ny salong kan du bjuda in användare till plattformen genom att klicka på "Lägg till en ny anställd". Du kan välja om du vill fylla i informationen direkt eller senare. När profilen och salongen har skapats går du till "Inställningar".

(Observera att systemet inte accepterar två e-postadresser med samma namn för två användare.)

Klicka på Inställningar och sedan Användare - där kan du bjuda in fler användare i efterhand. Klicka på "Lägg till en ny anställd" där du anger: förnamn, efternamn och e-postadress.

Om roller och hur du tilldelar rättigheter till användare

När du tilldelar olika användare rättigheter i booksalon-systemet - kom ihåg att det finns olika roller med olika åtkomsträttigheter. Rollerna är följande: praktikant, bokförare, anställd och hyrstol/entreprenör.

Ägaren är alltid den person som skapar dessa.

Praktikant

• När rollen som Praktikant tilldelas, är hans eller hennes rättigheter i systemet mer begränsade. Praktikanten ser ingen information alls relaterad till försäljning.

Bokförare

• Du kan också bjuda in din bokförare till salongen, då behöver du inte längre hämta rapporter från systemet. Bokförare har endast tillgång till försäljningsfliken.

Anställd

• Användare vars betalningar går till ägarens konto bör tilldelas rollen anställd.

• I rollen som Anställd ser användaren inte andras försäljning och har inte tillgång till att hantera skift. Det är möjligt att tilldela fler rättigheter till anställda, som till exempel tillgång till försäljningsrapporter och arbetsskift. Läs mer nedan om de olika rättigheterna som kan väljas för en anställd.

Hyrstol/entreprenör

• Användare som vill att betalningar ska gå till dem själva bör tilldelas rollen som hyrstol/entreprenör. I så fall måste personen i fråga även göra eget handelsavtal. I den här rollen kan de se sin egen försäljning, men inte andras försäljning.

Ägare

• Rollen som ägare tilldelas automatiskt till personen som skapade salongen.

Det kan också ändras så att ägarrollen ligger på en annan användare.

Rättigheter

• Du kan välja om användaren ska synas i medarbetarnas kalender och i kundens bokningskalender.

• Administratörsrättigheter ger användaren samma rättigheter som ägaren, utom tillgång till kampanjerna, som måste aktiveras separat.

Andra rättigheter

Du kan också välja andra olika rättigheter för olika roller, så som att kunna ändra sina egna skift, se sin egen försäljningsstatistik (med ett extra alternativ för kontanthantering), se och redigera lager, se kundregister, ändra anställda på kvitton i kassan och att användaren kan se, redigera och skapa kampanjer.

Detta exempel är för rollen som "Anställd".

Användares status

När du har bjudit in användare till din salong kan du se deras status för onboardingen.

• Inbjudan har skickats

Detta betyder att inbjudan har skickats till användarens email, men användaren har ännu inte accepterat inbjudan via mailet.

• Onboarding ej slutförd

Detta betyder att användaren har accepterat inbjudan via mailet, men har inte slutfört registreringen. Användaren kan slutföra registreringen genom att logga in på sin användare och slutföra stegen genom att trycka på "Spara och fortsätt" fram till dess att kalendern visas.

• Aktiv

Detta betyder att användaren har slutfört registreringen och är aktiv.