Presentkort
Köpa presentkort online

Hur det ser ut för kunden när de köper ett presentkort från din presentkortsbutik och tips för potentiella problem.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel hittar du info om:

Denna artikel beskriver hur det ser ut för kunden när de köper ett presentkort från din presentkortsbutik.

Köpa ett presentkort

Man kan köpa ett presentkort genom salongens bokningssida. "Köp presentkort"-valet ligger sist i listan, efter salongens tjänstekategorier.

1) Design

• Kunden kan välja den design de vill ha för presentkortet.

• Det finns flera olika färdiga mallar att välja mellan.

2) Belopp

Kunden väljer vilket belopp de vill ha på presentkortet från de förinställda valen eller väljer ett eget belopp från rutan "Anpassad".

3) Kunduppgifter

Uppgifter om den som ger/skickar presentkortet.

• Efter att kunden har valt presentkortets belopp måste de först fylla i avsändarens uppgifter.

• De kan också logga in på deras booksalon-konto och då kommer systemet automatiskt att fylla i informationen.

• Om avsändarens och mottagarens uppgifter är samma, klicka då i rutan "Avsändarens och mottagarens uppgifter är desamma". I detta fall kommer presentkortet att skickas via e-post eller SMS till avsändaren av presentkortet.

Information om mottagaren av presentkortet

• Fyll i mottagarens uppgifter och lägg till en trevlig hälsning i meddelandefältet om så önskas.

Leveransmetod

• När du väljer en leveransmetod, fyll vänligen i kontaktuppgifterna för personen som ska motta presentkortet.

• Alternativen är e-post, SMS eller båda om du föredrar det.

4) Betalning

Kortbetalning

• I fliken "Betalning" kommer du att se en sammanfattning av avsändarens och mottagarens detaljer, så väl som leveransmetoden.

• Längst ner gör du kortbetalningen genom att fylla i kortuppgifterna.

• Du måste vara försiktig när du fyller i kortnumret, utgångsdatumet och säkerhetskoden (CVC/CVV) så att de blir rätt.

• Efter att du har fyllt i kortuppgifterna, klicka på "Betala xxx kr".

Du kan även välja att betala med Klarna.

Betalningsbekräftelse i booksalon-systemet

Det nästa steget är att bekräfta betalningen och hur du gör det beror på din bank.

• Betalningar måste bekräftas genom stark autentisering. Vare sig det är ett köp av presentkort, en betalningslänk, eller en förskottsbetalning. Stark autentisering betyder att du måste använda t.ex. bankID eller pin-kod genom din bank för att bekräfta betalningen.

• I vissa fall måste betalningen bekräftas genom ett SMS-meddelande.

• Detta beror på din bank. Mer om kortbetalningar online här.

5) Klart!

• Efter att autentiseringen har slutförts och transaktionen har godkänts kommer du tas vidare till den sista fliken "Klart".

• I det steget kommer du att se till vilken e-post/vilket telefonnummer presentkortet och kvittot har skickats till. Presentkortet kan också skrivas ut eller laddas ned direkt.

En exempelbild över ett elektroniskt presentkort:

Problem under betalningen?

Om du har några problem under betalningsprocessen är det en bra idé att se över följande:

• Har kortnumret fyllts i korrekt?

• Är säkerhetskoden fel ifylld?

• Finns det tillräckligt med saldo på kontot?

• Har kortet restriktioner för onlinebetalningar, går det att använda för köp online?

• Kom kunden ihåg att slutföra betalningen genom autentisering?