Täältä löydät vinkkejä ja ohjeita sosiaaliseen mediaan, kotisivuille ja Googleen. Mitä useampaan eri verkko-osoitteeseen olet lisännyt ajanvarauksesi - sitä paremmin asiakkaasi löytävät sinut. Muistathan, että hakukoneet voivat toimia tehokkaammin, kun yrityksen nimi on saman muotoinen kaikkialla. Lisäksi sama nimi tehostaa yrityksesi/brändisi tunnettuvuutta.

Lue kanavakohtaiset vinkit:

Ajanvaraus kotisivuille

1) Jos sinulla on jo olemassa olevat kotisivut, niin näin lisäät Book Salon ajanvaraus toiminnan kotisivuillesi: Siirry järjestelmän sisällä “Työkalut”- sivulle → “Lisää ajanvaraus tai lahjakorttikauppa yrityksen verkkosivuille”. (katso kuva).

2) Mikäli sinulla ei ole kotisivuja vaan pärjäät pelkällä ajanvaraus-sivustolla, niin kopioi Book Salon järjestelmästä ajanvarauksesi lyhytosoite haluamaasi paikkaan siirtymällä “Työkalut” → “Lyhytosoitteet” (katso kuva).

3) Saat halutessasi myös helposti, nopeasti ja edullisesti kotisivut Book Salonilta. Voit kysyä lisää tietoa chatista.

Ajanvaraus vaihtoehdot kotisivuille

1) Varaa aika- painike

2) Sivuston päällä kelluva Tee varaus-painike. (Seuraa kokoajan mukana sivustolla)

3) Upotettu ajanvaraus

Ohjeet näiden asentamiseen löytyy vaihtoehtojen takaa työkaluista:

Vink! Suosittelemme kotisivuille asetettavaksi sivustolla "Tee varaus" -painiketta. Tämä mahdollistaa sen, että oli asiakas millä välilehdellä tahansa kotisivuillasi, hän pystyy varaamaan milloin tahansa ajan toimipaikkaasi painikkeen kautta.

Esimerkkikuva:

Yleiset vinkit kotisivuille:

• Tarkista, että kotisivujesi sisältö on laadukasta, ajankohtaista sekä oikein kirjoitettua.

• Näkyvyys hakukoneissa paranee, kun panostat tekstisi sisältöön, jossa kerrot monipuolisesti toiminnastasi ja vastaat kohderyhmäsi kysymyksiin.

• Kun käytät hyödyllisiä avainsanoja toimintaasi liittyen sisällöissäsi, kuten esimerkiksi “Kosmetologi, “Turku”, näkyvyytesi paranee.

Varaa nyt- nappi ja linkit sosiaalisessa mediassa

Tuo esiin Facebook ja Instagram- sivuillasi suorat Varaa nyt- napit ja linkit ajanvaraukseesi sekä kotisivuillesi.

Miten lisään ajanvarauksen Instagramiin? Book Salon

1) Instagram

1. Mene omaan profiiliin

2. Muokkaa profiilia

3. Lisää sivusto kohtaan ajanvarauksesi tai kotisivujesi lyhytosoite

4. Valmista!

Jos haluat ohjata asiakkaat suoraan kotisivuille linkin kautta niin seuraa kuvassa näkyviä ohjeita.

Tänne voit lisätä vain yhden linkin, mikäli haluat useampia linkkejä, voit ottaa käyttöön linktree-palvelun, joita löytyy internetistä.

2) Facebook

1. Pääset asettamaan yrityksesi Facebook tilin tietoihin kotisivujen linkin menemällä kohtaan Asetukset

2. Valitse Sivun tiedot

3. Mene kohtaan Tietoja

4. Lisää kohtaan Sivusto kotisivujesi tai ajanvarauksesi linkki.

Varaa nyt-nappi sosiaaliseen mediaan

Pääset asettamaan Varaa nyt- napin yrityksesi Facebook ja Instagram tilille, mikäli sinulla on ammattilaisen profiili käytössä. Toimi seuraavien ohjeiden mukaan:

Miten lisään ajanvarauksen Facebook-ja/tai Instagram -sivulle?

Yleiset vinkit sosiaaliseen mediaan :

• Hyödynnä paikallista sijainti näkyvyyttä julkaisuissa käyttämällä #hashtagina sijaintiasi sekä lisäämällä yrityksesi sijaintisi postauksiin “Lisää sijainti”- ominaisuudesta.

• Kun mainostat sosiaalisessa mediassa vapaita aikojasi tai uusia palveluita, niin muista aina mainita postauksen yhteydessä suora yhteys ajanvaraukseen esimerkiksi "linkki biossa."

• Luo omaa brändiäsi ja tee persoonallista sisältöä sivustoillesi, sekä ole aina helposti lähestyttävissä.

• Tee myös videoita. Ne tuntuvat sitouttavan paremmin ihmisiä.

Google

Tehosta näkyvyyttä Googlessa tekemällä ​​maksuton yritysprofiili. Näin asiakkaasi tavoittaa sinut paremmin Google haussa sekä kartoissa.

• Mene osoitteeseen https://www.google.com/business/

• Luo yritykselle sekä toimipaikalle profiili.

• Palvelussa on paikka toimipaikan ajanvarauslinkille. Mene kohtaan "Muokkaa profiilia" ja klikkaa tapahtumatyyppi ajanvarauksellesi kohdasta "Varaus", jonne lisäät ajanvarauksesi linkin valitsemalla "Lisää linkki" jolloin asiakkaasi voivat mennä suoraan Googlesta varaamaan aikoja.

• Palvelusta pääset seuraamaan, kuinka aktiivisia asiakkaasi ovat olleet klikkaamaan sivustollesi, soittamaan yritykseen tai tekemään varauksia Googlen kautta.