Personlige kalenderinnstillinger

Du kan tilpasse kalenderen etter dine behov ved å endre dine personlige kalenderinnstillinger. Tidsmagnet, minimumsintervall osv.

Charlotte avatar
Skrevet av Charlotte
Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen finner du:

Personlige kalenderinnstillinger finner du ved å trykke på tannhjulet øverst til høyre:

INNSTILLINGER SOM KUN PÅVIRKER KUNDENES BOOKINGKALENDER

Det er vanskelig eller umulig å få plass til bestillinger dersom intervallene mellom bestillingene er for kort. Minimumsintervallet (gapet) kan begrense mellomrommet på to bestillinger som gjøres av dine kunder på nett. For eksempel, hvis tiden er 60 min, kan det ikke være mellomrom på 15 min, 30 min, 45 min osv.

Med denne innstillingen kan du begrense hvor lang tid før timen kundene dine kan gjøre en reservasjon. For eksempel, hvis innstillingen på bildet over ble slått på, ville kundene kun ha mulighet til å gjøre en bestilling når det er mer enn 4 timer til timen begynner.

Her kan du velge hvor lenge kalenderen din skal være åpen for kundebestillinger.

INNSTILLINGER FOR TIDSMAGNET

Alle bestillinger vil komme etter hverandre og kunden vil kun tilbys én ledig tid per dag. Dette begrenser kundenes valg betydelig og kan redusere bestillinger.

På Innstillinger for tidsmagnet kan du få god kontroll på hvordan du ønsker at kalenderen din skal fylles opp. Du kan velge egenskaper både på skift som ikke har noen bestillinger og på skift som har en eller flere bestillinger/pauser.

Du kan sette opp bestillingstider etter intervaller. Kundene kan bestille time kun etter det valgte intervallet. Denne innstillingen er nyttig hvis en ansatt kun har behandlinger med lang behandlingstid. For eksempel hvis en ansatt har kun en type behandling som tar to timer. De kan bruke denne innstillingen og velge 120 min intervall. På denne måten vil det kun være mulig å reservere ledige timer hver andre time og tiden vil bli utnyttet bedre uten tomrom i kalenderen.

INNSTILLINGER SOM KUN PÅVIRKER SALONGENS KALENDERVISNING

Velg hvilken dag du ønsker skal vises først i ukesvisningen.

Skjul nattetider fra kalendervisningen og velg tidspunktene du ønsker. Det er lurt å sette opp slike tider så du kan bestille eller sette opp andre arrangementer utenom arbeidsskiftet.

Aktiver denne funksjonen hvis du ønsker å ha en bakgrunnsfarge på reservasjonene i kalendervisningen. Se forskjellen på bildene nedenfor:

Med bakgrunnsfarge:

Uten bakgrunnsfarge:

Aktiver denne hvis du vil at arbeidsstasjonene også skal vises i kalendervisningen. Da vil du få bedre oversikt over hvor mye ledig tid de forskjellige arbeidsstasjonene har.

ANDRE KALENDERINNSTILLINGER: BESTILLINGSLYD, FORBEREDELSESTID, OVERTID

Varslingslyd - bestillingslyd:
Du kan slå av varslingslyden på bestillinger med følgende funksjon: Aktiver den grønne knappen hvis du vil at varslingslyden skal spille. Varslingslyden gjentas hver gang en ny avtale bestilles i salongens kalender. Hvis du vil slå av varslingslyden, trykker du på knappen så den blir grå.

Forberedelsestid: Aktiver denne hvis du ønsker å legge til forberedelsestid etter hver bestilling. Da vil du få bedre tid til å forberede og rydde på arbeidsstasjonen før neste kunde. Les mer om forberedelsestid her.

Overtid: Bruk denne innstillingen hvis du vil at det skal være mulig for kundene dine å gjøre en bestilling som avsluttes etter at skiftet ditt er ferdig. Dette er en bra innstilling å bruke hvis kundene dine ønsker å legge til tilleggstjenester ved bestilling, og det kan hende at det ikke er nok tid til tilleggstjenesten med mindre du har angitt dette alternativet.

Aktivere tofaktorautentisering

Hvis du ønsker å legge til tofaktorautentisering for ekstra sikkerhet på kontoen din, kan du lese instruksjoner her.