Salongens kalenderinnstillinger

Hvordan håndtere salongens kalenderinnstillinger. Velg innstillinger for avbestilling, timebestilling og bestillingsbekreftelser.

Charlotte avatar
Skrevet av Charlotte
Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen finner du:

Salongens kalenderinnstillinger

• Du finner Salongens kalenderinnstillinger fra "Innstillinger" i menyen til venstre og "Salongens kalenderinnstillinger".

Varighet på tidslukene og rekkefølge på ansatte i kalenderen

1. Du kan velge varigheten for tidslukene som skal vises i kalenderen.

2. Ansatte vises på kundenes bookingside i tilfeldig rekkefølge når du aktiver denne. Her finner du instruksjoner for hvordan du endrer rekkefølgen på brukere

3. Du kan velge mellom dags- eller ukesvisning i kalenderen på bookingsiden.

Ukesvisning Dagsvisning

4. Hvis du aktiverer denne kan tjenester også bestilles via Book Salons Markedsplass (kommer senere).

5. Hvis denne knappen er aktivert må kundene skrive inn adressen sin når de gjør en bestilling. Uten å skrive inn adressen, vil de ikke kunne gjennomføre bestillingen.

6. Du kan aktivere denne om du kun vil godkjenne endring og avbestilling av bestillinger via telefon.

Bestillinger med flere tjenester (PRO)

• Aktiver den første knappen for å kunne gjøre bestillinger av flere tjenester i salongens kalender. Bestilling av flere tjenester består av mer enn én tjeneste utført av samme ansatt, på samme dag, med tjenestene etter hverandre.

• Aktiver den andre knappen hvis du vil at kundene selv skal kunne gjøre bestillinger av flere tjenester i timebestillingen.

(Booksalon markedsplass kommer senere)

Du kan lese mer om bestilling av flere tjenester i denne artikkelen.

Velg avbestillingsregler

Avbestillingsregler: Du kan velge antall timer før timen det er tillatt å gjøre endringer eller avbestille bestillingen.

Avbestillingsgebyr: Du kan også velge prosentandelen (%) du vil belaste kunden i tilfeller der avbestillingsreglene ikke blir fulgt.

Disse vil automatisk være inkludert i bestillingsbekreftelsen.

Sørg for å aktivere den grønne knappen hvis du vil bruke funksjonen!

Innstillinger for timebestillinger

• Aktiver denne innstillingen om du kun vil tillate kunder som har registrert en bruker i Book Salon å gjøre bestillinger selv.

• Du kan aktivere denne knappen hvis du vil at kunden skal ha mulighet til å velge alternativet "Hvem som helst" når de velger ansatt.

Velg avsender og e-postadresse for svar

Legg til en egen tekst i bestillingsbekreftelser

Legg til en egen tekst i bestillingsbekreftelsen som sendes til kundene.

Standardinnstillinger for påminnelser

1. Velg standardinnstillinger for påminnelser på kundebestillinger.
2. Disse innstillingene påvirker kun bestillinger som kundene selv har utført.

Merk: SMS-påminnelser er kun inkludert i PRO-pakken.

Legg til en tekst på bookingsiden

I denne artikkelen finner du flere instruksjoner for teksten i bestillingsbekreftelsen og informasjonstekst på bookingsiden:

Obs!

Når du endrer innstillinger bør du være oppmerksom på:
Salongens kalenderinnstillinger er spesifikke for salongen og personlige innstillinger er spesifikke for hver bruker.