Ofte stilte spørsmål om gavekort

Salg av gavekort, utbetalinger, mva-sats og gavekortbutikk.

Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen finner du svar på følgende spørsmål:

Hvem går salget av gavekortet til?

Gavekort er spesifikke for salongen, så salg av gavekort går til bedriften. Når gavekort blir solgt i kassen, må du velge en bruker, det vil si enten eier eller ansatt, men ikke selvstendig næringsdrivende/de som leier stol. Gavekort aksepteres imidlertid som betalingsmetode til alle ansatte og selvstendig næringsdrivende.

Gavekort som selges fra systemet inkluderer ikke mva, det vil si at mva ikke registreres eller betales når gavekortet blir solgt. Mva registreres og betales som normalt når gavekortet blir brukt på enten tjenester eller produkter. Gavekort kan brukes for å betale flere ulike skattesatser inkludert tjenester.

Kan kunder velge en spesifikk person når de kjøper et gavekort?

Det er dessverre ikke mulig for øyeblikket. Salg av gavekort går til salongeier, derfor kan ikke kunden velge hvem gavekortet skal gå til når gavekortet kjøpes. Når kunden senere bruker gavekortet kan det brukes til alle i salongen, inkludert alle ansatte og selvstendig næringsdrivende.

Hvor kan jeg se gavekortene som må utbetales til selvstendig næringsdrivende?

Gå til "Salg" og til "Gavekort"-fanen. Derfra kan du tydelig se på månedsbasis brukte gavekort for alle selvstendig næringsdrivende.

Hvordan bruker jeg gavekortbutikken på sosiale medier?

Som PRO-bruker har du tilgang til gavekortbutikken på en egen adresse og du kan også aktivere funksjonen "Kjøp gavekort" i bookingen din som en del av tjenestene dine. Du kan også dele en lenke på dine sosiale medier som du ønsker eller legge den separat bak "Bestill nå" eller "Kjøp gavekort"-funksjonen på sosiale medier.

Her finner du flere instruksjoner for hvordan du aktiverer gavekortbutikken din og hvordan du legger den til på sosiale medier

Hvordan gjør jeg en tilbakebetaling med et gavekort?

Dersom du vil tilbakebetale en kunde med et gavekort må du opprette et gavekort uten omkostninger. Du kan be om hjelp eller mer informasjon i chatten. Hvis du vil tildele en kunde et gavekort som inneholder en viss verdi må du opprette et gavekort uten kostnad. Du kan gjøre dette ved å følge instruksjonene nedenfor: