Salon en online reservering
Hoe voeg ik online boeken toe aan een Facebook- en/of Instagrampagina?
Hoe voeg ik online boeken toe aan een Facebook- en/of Instagrampagina?

Je kan de boeking toevoegen als een link, een vastgepinde post of als een Boek-nu-knop Lees instructies over Boek-nu-knoppen op social media

Casper avatar
Geschreven door Casper
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zakelijke Facebook- en Instagramaccounts en voordelen

Steeds meer consumenten gebruiken tegenwoordig naast Google ook Facebook en Instagram

om diensten te zoeken. Daarom is het belangrijk om boekingsfunctionaliteit toe te voegen aan de Facebook- en Instagrampagina's van salons. Wij bieden twee manieren om Boek-nu-knoppen toe te voegen: direct koppelen vanuit een socialemediaplatform of vanuit het booksalon-platform.

Je kunt de boekingslink toevoegen aan de Boek-nu-knop op je Facebookpagina met behulp van een gratis zakelijk Facebookaccount. Maak hier zo'n account aan:

Je kunt de boekingslink toevoegen aan de Boek-nu-knop op je Instagrampagina met behulp van een gratis zakelijk account (professioneel account). Volg deze instructies:

TIP: je kunt ook de boekingslink toevoegen aan het informatie/websitegedeelte van de

Facebookpagina en een vastgepinde post maken met de link voor de online boeking en

Instagram-bio.

De Boek-nu-knop van booksalon koppelen

Stapsgewijze instructies! Houd er rekening mee dat de salonbeheerder het proces moet

afronden.

1. Log in op booksalon en open de 'Hulpmiddelen'-pagina in het professionele dashboard.

2. Klik op de knop "Mogelijkheid tot reserveren aan de Facebook- en Instagram-pagina van je salon toevoegen".

3. Klik op verbinden en selecteer 'Doorgaan'.

4. Selecteer het zakelijke Facebookaccount en de pagina waar je de online boekingsknop wilt toevoegen.

5. Volg de instructies.

6. Koppel tegelijkertijd je Instagramaccount als er een professionele Instagramaccount is

gedefinieerd onder jouw zakelijk Facebookaccount. Je kunt indien gewenst het

Instagramdeel overslaan door op 'Overslaan' te klikken.

7. Klaar!

Gefeliciteerd! Nu kun je ook boekingen ontvangen via de Boek-nu-knop op jouw Facebook- en Instagrampagina's.

Voorbeeldfoto van hoe het eruit ziet (links Facebook en rechts Instagram):

Opmerking: als je een eerdere actieknop hebt en het koppelen/verbinden mislukt, adviseren we om de eerdere actieknop te verwijderen en het koppelingsproces opnieuw te beginnen.