Kassainställningar

Denna artikel har information om kassainställningar, så som för kvitto, moms, etc.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel hittar du information om:

Du kan hitta Kassainställningar här:

Användare med rollen "Ägare" och administratörsrättigheter är de enda som kan se kassainställningarna.

1. Klicka på "Inställningar" i menyn till vänster.

2. Klicka på "Kassainställningar".

Ställa in momssatser

Du kan ställa in flera olika momssatser som används i din salong.

Du kan också bestämma momssatsen som kommer vara standard för tjänster och produkter.

Från fliken "Tjänster" kan du enkelt bestämma momssatser för olika tjänster från tjänst till tjänst. Om du vill ha instruktioner över hur du ställer in momssatsen för en specifik tjänst, vänligen klicka här.

Kassainställningar

Nedan kan du läsa instruktioner över kassainställningar.

Aktivera kassan

1. Genom att klicka på knappen för "Aktivera kassan" kan du aktivera eller avaktivera funktionen. Kassan är automatiskt aktiverad om du använder PRO-versionen.

Tillåt transaktioner av flera anställda på samma kvitto

2. Du kan tillåta transaktioner av flera anställda på samma kvitto (Obs! Denna funktion fungerar endast för användare som har rollen "Anställd"). Läs mer instruktioner här.

Kvittoinställningar

3. Du kan välja stilen på ditt kvitto från två val: modern eller klassisk. Du kan ladda ner eller skriva ut ett kvitto med de två olika alternativen och bestämma senare vilken du föredrar.

4. Du kan placera ditt företags logo på kvittot. Logon kommer att synas högst uppe på kvittot.

Lägg till kundens namn på kvittot

5. Du kan lägga till kundens namn automatiskt på kvittot. Namnet på kvittot blir samma som namnet som finns i kundens kundkort.

Lägg till en valfri text på kvittot

6. Du kan lägga till ett anpassat meddelande som syns längst ner på kvittona.

En exempelbild på ett kvitto:

Kontanthantering

7. Du kan aktivera "Kontanthantering" i fliken "Försäljning" för att överse ditt företags kontanthantering. Klicka här för mer instruktioner om kontanthantering och hur du använder det.

Dricksfunktion

8. Du kan aktivera dricksfunktionen i kassan. På så sätt kan du fylla i hur mycket dricks du fått i samband med en tjänst eller produktförsäljning. Dricksen visas också på försäljningsrapporten. Läs mer om hur man använder dricksfunktionen här.

Kvittoparkering

9. Du kan aktivera denna funktion för att kunna ha fler än ett kvitto (försäljning) öppen på samma gång i kassan. Du kan byta mellan kvittona, och du kan öppna en ny försäljningssession genom att klicka på "+"-tecknet. Detta är användbart om du till exempel gör en snabb produktförsäljning medan du väntar på att en annan kund är redo att betala.