Kassefunktioner

I denne artikel kan du læse om de forskellige funktioner i kassen.

Casper avatar
Skrevet af Casper
Opdateret over en uge siden

I denne artikel finder du information om følgende kassefunktioner:

Når du har overført en booking fra kalenderen til kassen til betaling og har tilføjet eventuelle ekstra produkter og ydelser eller gavekort, findes der en del funktioner, du kan bruge til at ændre kvitteringen før du gennemfører betalingen og afslutter salget.

I kassen

Her kan du ændre den ansatte, som er i kassen for salget. Salget vil gå til denne person i salgsrapporten, med mindre du ændrer det under "medarbejder".

Medarbejdere

Hvis funktionen "Flere medarbejdere på samme kvittering" er aktiveret i kasseindstillingerne kan du tilføje og ændre hvilken medarbejder, som er en del af salget. De forskellige produkter og ydelser på kvitteringen kan tildeles en bestemt person, eller deles ligeligt imellem flere forskellige medarbejdere. Du kan læse mere om funktionen her.

Tilføj kunde

Hvis du starter salget direkte via kassen kan du tilføje en kunde ved at trykke på denne funktion, så salget bliver registreret på den rigtige kunde. Du kan søge efter en eksisterende kunde fra dit kunderegistrer eller tilføje en ny kunde ved at udfylde deres informationer.

Du kan også tage en eksisterende booking til kassen ved at trykke på "Tilføj fra kalenderen" og gå til den korrekte dato for bookingen.

Du kan også tilføje produkter, ydelser eller gavekort til kvitteringen her ved at klikke på den ønskede kategori.

Gem kvitteringer i kassen til senere

Hvis funktionen "Gem kvitteringer i kassen til senere" er aktiveret i kasseindstillinger, kan du have flere salgssessioner åben samtidig, og du kan slå flere bookinger sammen til ét salg.

• Du kan åbne en ny salgssession, mens du har en anden salgssession åben ved at trykke på "+"-tegnet til højre for den/de eksisterende kvittering/er:

• For at slå to bookinger sammen kan du have den første åben i kassen, derefter trykker du på "Tilføj fra kalenderen" og vælger den anden booking, du ønsker at tilføje. Derefter får du valget om du ønsker at slå de to bookinger sammen, eller om du ønsker at starte en ny session med denne booking.

• Du kan også nemt skifte mellem de åbne salgssessioner ved at klikke på titlen på den kvittering, der er i centrum af ordren, eller den dato og det klokkeslæt, du åbnede sessionen, hvis der ikke er tilføjet en kunde:

• I kalenderen kan du se, hvis en booking allerede har en åben salgssession i kassen, så vil den have en orange cirkel oppe i højre hjørne:

Rabat

Du kan tilføje en rabat for hele kvitteringen eller for en enkelt vare. Du kan vælge mellem de forudindstillede rabatter i procent eller som et beløb, eller du kan oprette en brugerdefineret rabat.

• For at tilføje rabat for en enkelt vare kan du klikke på de tre prikker til højre og "Tilføj rabat":

• Hvis du ønsker at tilføje rabat til den samlede ordre kan du trykke på "% Tilføj rabat", som du finder i højre side under kvitteringen:

Avance

Hvis du ønsker at forøge prisen på en ydelse eller et produkt i salgssituationen kan du tilføje en ekstra avance. Du kan vælge mellem de forudsindstillet avancer i procent eller beløb, eller du kan oprette en brugerdefineret avance. Denne funktion kan med fordel bruges, hvis du f.eks. tager et ekstra gebyr ved bookinger sent på dagen eller på en søndag etc. Du kan også tilføje en forklaring til den ekstra avance, såsom "Udenfor normal arbejdstid".

• Hvis du ønsker at tilføje en ekstra avance, kan du blot trykke på de tre prikker til højre på kvitteringen og vælge "Tilføj avance":

Ret pris

Du kan rette prisen på en ydelse eller et produkt som er tilføjet til kvitteringen.

• For at gøre dette, kan du trykke på de tre prikker til højre for produktet eller ydelsen og vælge "Ret pris":

Slet

Du kan også slette en ydelse eller et produkt på kvitteringen, hvis du f.eks. har tilføjet noget ved en fejl, eller hvis kunden har ombestemt sig.

• Hvis du ønsker at slette et produkt eller en ydelse, kan du trykke på de tre prikker til højre på kvitteringen og vælge "Slet":

Tilføj eget produkt/ydelse eller tekst

Du kan tilføje dit eget produkt/ydelse eller en tekst på kvitteringen.

• Hvis du ønsker at gøre det, kan du trykke på "+Tilføj eget produkt/ydelse", som du finder i højre side under kvitteringen:

Drikkepenge

Hvis du har aktiveret drikkepenge i kasseindstillinger, kan du tilføje drikkepenge på kvitteringer.

• Hvis du ønsker at gøre dette, kan du trykke på knappen "Tilføj drikkepenge", som er i venstre side under kvitteringen:

Betalingsmetoder

Når du har lagt til og endret alt på kvitteringen er du klar for å ta i mot betaling. Du kan velge mellom fem ulike betalingsmetoder:

Når du har tilføjet og ændret alt på kvitteringen, er du klar til at tage imod betaling. Du kan vælge mellem fem forskelllige betalingsmetoder:

1. Betalingsterminal

Hvis din kunde skal betale med kort vælger du denne betalingsmetode.

Betalingsterminalen fra os er integreret med systemet, så beløbet sendes automatisk til betalingsterminalen til betaling.

2. Kontant

Hvis kunden skal betale med kontanter kan du vælge denne betalingsmetode.

3. Gavekort

Hvis kunden bruger et gavekort kan du indtaste information under denne betalingsmetoden. Du kan læse mere om gavekort som betalingsmetode her.

4. Betalingslink

Du kan sende et betalingslink til din kunde via E-mail eller SMS. Dette er en funktion, du også kan bruge, hvis du har en kunde, som ikke møder op, som du stadig kræver en betaling fra. Læs mere om betalingslinks her.

5. Anden betalingsmetode

Du kan bruge denne for andre betalingsmetoder, som du tilbyder i salonen, f.eks. en bankoverførsel eller Mobilepay.

Delbetaling

Hvis kunden skal betale med mere end én betalingsmetode, kan du gøre det som en delbetaling. Læs mere om delbetaling her.

Hvis du har behov for at foretage en tilbagebetaling til en kunde, kan du læse her, hvordan du gør.