Startguide
Registrering och komma igång

Video: Hur skapar man ett booksalon-konto? I denna artikel finner du också andra instruktioner angående användningen av systemet.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I den här artikeln hittar du information om:

Video över hur du skapar ett konto och en ny salong i booksalon-systemet:

1. Registrering:

Vi vill erbjuda ett gratis konto till alla som är intresserade. Med ett gratis konto har du tillgång till många användbara funktioner, så som tidsbokning och kundregister. Säkerheten av ditt konto är viktig för oss, så du behöver bekräfta ditt telefonnummer och email när du skapar ett konto.

1. Skapa ett gratis konto här.

a.) Fyll i informationen och välj ett starkt lösenord.

2. Bekräfta ditt telefonnummer genom att fylla i det och klicka på "skicka bekräftelsekod".

a.) Fyll i bekräftelsekoden du har fått i fältet. Klicka på "bekräfta kod".

3. Bekräfta din email-adress enligt instruktionerna. Du kommer att få ett mail med en bekräftelselänk till email-adressen som är ifylld på booksalon-kontot.

a.) Klicka på bekräftelselänken.

b.) Logga in i systemet.

4. Grattis, din email-adress och telefonnummer har bekräftats!

Ditt konto är redo för de nästföljande onboarding-stegen.

2. Skapa en salong och lägga till tjänster

1. Följ instruktionerna och fyll i information om ditt företag och salong. Du kan också redigera informationen och bilder senare. Du kan gå vidare genom att klicka på knappen: "Spara och fortsätt".

Om du önskar kan du läsa artikeln över hur du skapar ytterligare salonger här.

2. Lägg till öppettider och foton av salongen.

a.) Bilden av salongen kommer att synas på bokningssidan och i bokningsbekräftelsemailet som skickas till din kund.

b.) Från din profil kan du ladda upp en bild, en introtext och det offentliga namnet som kommer synas för kunder.

3. Lägg till tjänster till din salong.

a.) Aktivera kategorierna beroende på vilka tjänster du erbjuder.

b.) Specificera priser och beskrivningar. Du kan också redigera tjänsterna senare.

Tips: Med "FÖRHANDSGRANSKA"-funktionen kan du se hur bokningssidan ser ut för kunden.

3. Anställda och hyrstolar

Bjud in andra användare

a.) Fyll i den anställdas eller hyrstolens email-adress för att bjuda in dem till systemet.

b.) Tilldela dem rätt roll och rättigheter.

Läs mer här om hur du tilldelar rätt roll till en användare. Vänligen observera att rolltilldelningar inte syns för kunderna.

• Du kan också lägga till användare senare från inställningar.

4. Erbjudande

I den sista fasen av onboardingen, när du skapar en ny salong, kan du beställa PRO-versionen om du önskar.

Genom att klicka på alternativet: "Ja tack" kan du fylla i din kontoinformation och så kommer PRO-versionen att aktiveras omedelbart åt dig.

Genom att klicka på "Nej tack, kanske senare" kommer du till gratisversionen. Om du önskar kan vi aktivera PRO-versionen åt dig i efterhand.

Obs! Om du har fått ett personligt erbjudande för PRO-versionen, är det alltid det som är giltigt.

5. Arbetsskift

Du behöver skapa arbetsskift. När du har gjort det kan du öppna kalendern för bokningar.

Här hittar du användbara tips över hur du använder kalendern när det kommer till att:

6. Kalenderinställningar

Ställa in Kalenderinställningar

a.) Du kan hitta dina personliga kalenderinställningar från menyn i det övre högra hörnet av sidan.

b.) Du kan ställa in och redigera salongens kalenderinställningar från "Inställningar"-fliken, i menyn till vänster.

c) Se också över dina Aviseringsinställningar om du vill få aviseringar relaterade till bokningar. Aviseringsinställningar kan också hittas i menyn i det övre högra hörnet.

.

Booksalons Kundtjänst

Vi hjälper dig gärna med onboardingen och svarar på frågor du har.

Du kommer i första hand få hjälp från oss via chatten.

Chatten är tillgänglig på vardagar under kontorstider. Genom chatten kommer du att få en personlig service av våra kundtjänstmedarbetare.

Chatten finner du i systemet genom att klicka på den lila ikonen i det nedre högra hörnet.

Mer detaljerade videoinstruktioner

Du kan lära dig mer om onboardingen genom våra två videoinstruktioner. I videoinstruktionerna får du mer information om olika inställningar och verktyg.

Se mer detaljerade videoinstruktioner över hur du kommer igång med systemet här

PRO-versionen

Komma igång med betalningstjänster och handelskonto

Aktivera PRO-paketet när du vill ha fler användbara funktioner, så som presentkort, kassa och en betalterminal. Betalterminalen är automatiskt integrerad med kassa-funktionen i vårt system.

• Eftersom vi erbjuder en betalningstjänst måste vi verifiera din identitet och skapa ett handelskonto för dig.

• För ett handelskonto behöver du fylla i handelsavtalet i systemet efter att PRO har aktiverats för dig.

Instruktioner:

payment+terminal.png (347×217)

p.s. Vänligen observera att om du vill att hyrstolarnas transaktioner ska utbetalas till deras egna bankkonton när de använder samma betalterminal, så måste även de fylla i egna handelskonton. Vi tar inte extra betalt för detta.

Ställa in tvåfaktorsautentisering

Om du önskar ställa in tvåfaktorsautentisering för ditt konto, vilket förstärker säkerheten, kan du läsa instruktionerna för det här.